Φρένα / Αναρτήσεις

Αμορτισέρ
Τα αμορτισέρ μαζί με τα ελαστικά ενός αυτοκινήτου βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην σταθερότητα του αυτοκινήτου και στην καλή συμπεριφορά κατά την οδήγηση.

Ο οδηγός πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ζητά τον έλεγχο των αμορτισέρ και να ζητάει τη γνώμη των τεχνικών, για την αλλαγή αυτών. Όλες οι εταιρείες κατασκευής αμορτισέρ είναι αξιόπιστες και χρήζουν κατά καιρούς της εμπιστοσύνης των κατασκευαστών επιβατικών αυτοκινήτων, κάτι που συχνά παρατηρούμε με την ανακοίνωση νέων συνεργασιών.

Εμείς πρέπει απλά και προσεκτικά να επιλέγουμε κάποια αμορτισέρ σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας σε οδήγηση και δρόμους. Η σωστή επιλογή θα μας βοηθήσει να έχουμε μεγαλύτερη άνεση (πιο ξεκούραστο ταξίδι), αλλά και ασφάλεια λόγω της καλής οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου.

Εταιρείες κατασκευής αμορτισέρ, όπως Billstein, Monroe, Cajiaba, Zachs είναι συχνά στις προτιμήσεις των πελατών μας, αλλά και στις δικές μας προτάσεις με πολύ καλά αποτελέσματα.

Φρένα

Ο έλεγχος και η αντικατάσταση εξαρτημάτων από το σύστημα φρένων είναι πολύ βασικές εργασίες, λόγω της άμεσης σχέσης των φρένων με την οδική ασφάλεια. Έλεγχος διαρροών, καλή κατάσταση των δίσκων, φθαρμένα σωληνάκια και πολλά ακόμη είναι παρατηρήσεις που πρέπει να γίνονται από τους τεχνικούς με πρωτοβουλία δική τους, γιατί πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός την κατάσταση του συστήματος των φρένων.

Ο οδηγός πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ζητά τον έλεγχο των φρένων και να ζητάει τον έλεγχο του βασικού συστήματος αλλά και των συστημάτων ABS, ASR, ESP κλπ. Στα νέα αυτοκίνητα συνήθως ο έλεγχος απλοποιείται λόγω της διάγνωσης που είναι πολύ πιο απλή σε εξελιγμένα συστήματα.

Με τον τρόπο αυτό αυξάνουμε την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου μας και προστατεύουμε επιβάτες αλλά και πεζούς από πιθανούς σοβαρούς ή ελαφρούς τραυματισμούς. Η σωστή συντήρηση του συστήματος των φρένων θα μας βοηθήσει να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της καλής οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου σε απότομα φρεναρίσματα.

Το συνεργείο μας προσπαθεί πάντα να εργάζεται με υπευθυνότητα απέναντι στους πελάτες μας, αλλά και με παραπάνω σοβαρότητα σε παρόμοιες περιπτώσεις.